Lees hier waarom moeders ervoor kiezen om hun baby te masseren in de kraamtijd en daarna.

In de cursus leer je de technieken van Shantala Babymassage. De zachte aanrakingen stimuleren de tastzin van baby’s huidje. Een liefdevolle babymassage heeft een positief effect op het welzijn van je baby. Het kan helpen bij buikkrampjes, overstrekken, onrustig slapen en spanning. De band tussen jou en je baby wordt versterkt. Het geven van de massage maakt jezelf ook ontspannen. In zo’n momentje besef je hoe eenvoudig liefde en geluk eigenlijk zijn.

“Voor baby’s speelt de huid een belangrijke rol. Iedere vorm van lichaamscontact wordt door de baby sterk ervaren. Tedere lichaamsomhelzingen, huid op huid contact, knuffelen, kusjes, in warm water gewassen, worden ervaren als aanrakingen uit liefde. De oudste uiting die er is.” – Desmond Morris

foto babymassage eindhoven
Over Shantala Massage techniek

De Shantala babymassage komt uit India. De Franse gynaecoloog Leboyer heeft het geïntroduceerd in Europa.  Op een van zijn reizen door India, zag hij in de hoofdstad Calutta een moeder op straat haar baby masseren. In India wordt deze massagetechniek van moeder op dochter doorgegeven. De massage is bedoeld voor baby’s en kinderen. De arts was erg onder de indruk van de babymassage. Hij heeft de techniek eigen gemaakt en deze kennis meegenomen naar Frankrijk.